WANDEL

COACHING/THERAPIE 

Voor veel mensen is een wandeling in de natuur, of gewoon buiten zijn, een verfrissende manier om zaken op een rijtje te zetten. De fysieke beweging gecombineerd met de natuurlijke schoonheid van het bos of velden brengt mensen tot rust, en brengt klaarheid.

 

Veel mensen vinden het moeilijk om bij een psycholoog of coach over zichzelf te praten. Als jij dat ook moeilijk vindt is wandelcoaching of therapie misschien wel iets voor jou. We wandelen samen in de buitenlucht van het zoniënwoud. Het kan ook een welkome afwisseling zijn op sessies in de praktijk.

 

Wandelcoaching maakt gebruik van het helende en rustgevende effect van de natuur om nieuwe wegen in te slaan in je leven. Samen met de wandelcoach ga je de natuur in en leg je een traject af waarbij je je doelen definieert en een stappenplan opmaakt. De obstakels naar je doel worden geïdentificeerd, en je zal op nieuwe manieren bekijken hoe die obstakels achter je te laten.

 

Wandelcoaching is ideaal om te definiëren welke richtingen je wilt kiezen in het leven.  Verder op de ingeslagen weg of juist een nieuwe route kieze ?

 

Wandeltherapie is een vorm van psychotherapie waarbij natuur en beweging als extra hulpbronnen ingezet worden. Verkennen, verwerven van inzicht, contact maken met je gevoelens en plaatsen van herstellende acties zijn ook hier belangrijke stappen. Natuur geeft rust en verbinding. Lichamelijke beweging geeft emotionele, mentale en spirituele beweging. 

 

Wandeltherapie is uitermate geschikt bij depressie, burn-out, C.V.S., stress en angsten.

 

 

Er wordt gestart in de praktijkruimte met een intake van 60 min. Op jouw maat kiezen we uit: wandelcoaching, wandeltherapie, wandelmeditatie, creatief-expressief omgaan met je gevoelens en natuurlijke materialen, opstellingen, werken met metaforen en symbolen, rituelen uitvoeren en stilte ervaren.  

 

Een wandelsessie duurt 90 min

 

Eigen ervaring leert dat je met een goed paar wandelschoenen het hele jaar door kan wandelen.

Je dient er wel voor te zorgen dat je aangepast kledij voorziet naargelang het voorspelde weer.

Regen weer: regenkledij, mogelijks paraplu en laarzen

Zonnig weer: zonnecrème, hoofddeksel, voldoende drinken

Koud weer: meerdere lagen

© 2020 P&M Coaching & Consultancy bvba.