BURN-OUT

Misschien heb je van je omgeving of je huisarts te horen gekregen dat je regelrecht op een burn-out afstevent of dat de burn-out al toegeslagen heeft.  Burn-out is HOT, met andere woorden het is een populair begrip en wordt gebruikt voor verschillende mate van stress, overspannenheid tot en met totale (professionele) uitputting.  

 

Afhankelijk van de mate waarin de burn-out heeft toegeslagen zijn verschillende behandeltrajecten mogelijk.

 

  

NIVEAU 1: OVERMATIGE STRESS 
 

Het overkomt iedereen wel eens: deadlines, snel veranderende omgevingen, drukke privé-leven, enz... Je weet niet meer waar eerst beginnen en toch hou je stand.  Voorlopig toch nog.  De klok slaat 5 voor 12.  Tijd dus om om te leren gaan met die stress en een gezonde en actieve levenstijl te ontwikkelen.

 

Ontdek hier onze leertherapie Fit4Life-Prevent

Ontdek hier onze wellness4Everybody programma's.

NIVEAU 2: OVERSPANNENHEID 
 

Je bent overspannen. De energie in je lichaam begint op te raken. De hoge cortisol-waarden beginnen zijn tol te eisen. Je dagelijkse belastbaarheid neemt af en je krijgt moeite om al je activiteiten naar tevredenheid uit te voeren. De lichamelijke klachten nemen toe. Tijd dus om even een time-out te nemen, te leren om afstand te nemen en jezelf te herbronnen en correct te voeden.

 

Ontdek hier ons coachingstraject Fit4Life-Recover

Ontdek hier onze wellness4Everybody programma's.

NIVEAU 3: BURN-OUT
 

Burn-out is voorbehouden aan de echte doorzetters.  Je bent overspannen geweest, maar bent wat hardleers.  Je hebt alle lichamelijke en psychische symptomen maanden of zelfs jaren genegeerd, misschien zelfs nooit bewust opgemerkt.  Het lichaam is geestelijke en lichamelijk uitgeput.

 

Ondanks de lange aanloop naar een burn-out komt deze vaak onverwacht en plots.  Soms is het zelfs zo extreem dat mensen ineens zo verward zijn dat ze niet meer zelf thuis kunnen komen of zelfs letterlijk instorten.  Het lichaam heeft al maanden en soms zelfs jaren subtiele signalen gegeven.  Deze zijn structureel door jou genegeerd en daarom geeft je lichaam nu signalen die niet te negeren zijn. Hoe belangrijk je taken in het dagelijkse leven ook zijn, nu zal je aan de slag moeten met je burn-out én met jezelf.

 

Ontdek hier onze psychotherapeutische benadering.  

© 2020 P&M Coaching & Consultancy bvba.